Първата обучителна сесия, проведена от страна на организацията Child Focus и насочена към всички партньори по проекта, бе проведена през януари 2021 г.

Участниците по проекта проведоха първия онлайн курс за обучение на инструктора. В рамките на час и половина – в забавна и интерактивна атмосфера – те споделиха своя опит как се създават материали, помагащи на родителите да помагат със полезни съвети на децата си по темата за използването на социалните медии. В обучението се включиха колеги от България, Кипър, Гърция, Румъния и Белгия, които за в бъдеще ще работят с родители от съответните страни за развитието на безопасна интернет-среда.

Безспорен факт е, че по настоящем използването на социалните мрежи заема огромна част от времето на потребителите, в това число и на децата и младите хора. използване. Ето защо участниците в проекта European SafeOnline Initiative обръщат специално внимание на тази тема. Темите, включени в съдържанието на курса, се отнасят до социалните медии, неприкосновеността на личния живот, гарантирана от умело съхранявана онлайн идентичност, онлайн игрите, кибертормоза и здравословното поведение, свързано с развитие на сексуалността и онлайн-връзките.
Съдържанието на всеки модул е достъпно чрез хипервръзките, за всеки, който се интересува съответната тема.

 1,162 total views

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *